Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тісна співпраця з органами місцевого самоврядування є постійною складовою Шепетівських податківців

опубліковано 15 жовтня 2024 о 13:23

Відбулась робоча зустріч начальника Шепетівської ДПІ Валентини Ординської із керівниками структурних підрозділів Шепетівсько МТГ за участю головних державних інспекторів адміністрування фізичних осіб, обліку платежів та погашення податкового боргу. Обговорювались питання нарахування та сплати місцевих податків та зборів, заходи з погашення податкового боргу громадянами. Наголошено на перевагах використання електронних сервісів. Проінформовано про застосування суб'єктами господарювання РРО/ПРРО та наявності ліцензій, обліку виторгів на торгових об’єктах. Також, наголошено про можливість проведення звірки об’єктів оподаткування.

Проінформовано про можливість використання мобільного застосунку «Моя податкова», де у мобільному застосунку можна отримати податкове рішення щодо визначення зобов’язання по податку на нерухоме майно, по податку на землю, по транспортному податку.

Зокрема, платникам роз’яснено порядок повернення платежів з бюджету; отримання Витягу щодо стану розрахунків платників з бюджетами та сплати єдиного внеску; заповнення реквізитів платіжної інструкції під час сплати бюджетних/небюджетних платежів; механізм сплати платежів з використанням єдиного рахунку. 

Посадовець звернула увагу, що у вересні поточного року стартувала інформаційна кампанії щодо впровадження реформ та управління змінами – Національна стратегія доходів (НСД) та кампанія про реалізацію експериментального проекту щодо функціонування системи управління податковими ризиками (комплаєнс-ризиками) в Державній податковій службі України.

Нагадуємо! km.ikc@tax.gov.ua – електронна скринька для нагальних питань стосовно податкового та іншого законодавства, контроль за виконанням якого покладено на органи ДПС.