Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з платниками податків - це шлях до ефективних комунікацій

опубліковано 12 вересня 2024 о 10:30

Начальником Красилівської ДПІ Олексієм Шишиним спільно проведено робочу зустріч з директором ФГ «Дематра-Агро» Володимиром Паляницею, щодо наповнення державного та місцевого бюджету, рівня податкової ефективності по податку на додану вартість, наявність основних засобів, трудових ресурсів та рівня заробітної плати, сумлінної сплати податків в умовах воєнного стану. 

Під час зустрічі обговорили низку важливих питань, щодо: легалізації трудових відносин з найманими працівниками; порядку отримання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи; можливостей та роботи комунікаційної податкової платформи ГУ ДПС.  

Крім того присутніх поінформовано про переваги спілкування з податковими органами в електронному вигляді, зокрема за допомогою сервісу ДПС "Електронний кабінет", мобільного застосунку «Моя податкова».

Також присутнім доведено інформацію про удосконалення процесів ведення обліку платежів та створення/удосконалення відповідних сервісів; новації у законодавстві, пов’язані зі сплатою/поверненням платежів, та їх практичне застосування; відкриття Казначейством бюджетних рахунків відповідно до змін у класифікації доходів бюджету та реквізити таких рахунків; порядок повернення платежів з бюджету; отримання Витягу щодо стану розрахунків платників з бюджетами та сплати єдиного внеску; заповнення реквізитів платіжної інструкції під час сплати бюджетних/небюджетних платежів; механізм сплати платежів з використанням єдиного рахунку.  

Завершуючи зустріч керівник ДПІ зазначив, що співпраця Красилівської ДПІ з платниками з актуальних аспектів продовжується. Це допоможе бізнесу оперативно вирішувати важливі питання та сприятиме сумлінній сплаті податків – надважливого джерела наповнення бюджетів, а значить – фінансовому захисту нашої держави. 

Тож ефективно комунікуємо і надалі.