Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Погашення податкового боргу – на контролі Головного управління ДПС у Хмельницькій області

опубліковано 25 липня 2024 о 14:22

ГУ ДПС у Хмельницькій області нагадує платникам про необхідність своєчасної сплати грошових зобов'язань та недопущення виникнення  податкового боргу. 

Актуальним на сьогодні залишається питання погашення податкового боргу та заборгованості по єдиному соціальному внеску. Попри складні  умови воєнного часу, сплата податків є одним із важливих джерел фінансування обороноздатності країни, підтримки армії, а своєчасно сплачені суми єдиного внеску дозволять виплачувати пенсії та інші соціальні платежі. 

У Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області наголошують! За несвоєчасну сплату податків застосовуються штрафні санкції та нараховується пеня. Щоб не накопичувати боргів та уникнути подальшого застосування фінансових санкцій, варто розрахуватися з бюджетом. 

Платники податків мають можливість відстежувати свій стан розрахунків з бюджетом у мобільному застосунку «Моя податкова» та Електронному кабінеті платника. Для цього на вебпорталі ДПС України за адресою: https://tax.gov.ua/ забезпечено доступ до низки безкоштовних електронних сервісів. 

В разі виникнення питань радимо звертатися до Центру обслуговування платників за місцем реєстрації або за номерами телефонів «гарячих ліній», розміщених за посиланням: https://tax.gov.ua/others/kontakti/garyachi-linii-teritorial.