Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На вебпорталі ДПС можна перевірити фіскальний чек

опубліковано 28 червня 2024 о 12:22

Головне управління ДПС у Хмельницькій області звертає увагу покупців, що на вебпорталі ДПС у розділі «Е-сервіси» функціонує пошуковий сервіс «Пошук фіскального чека», який розміщений за посиланням: https://cabinet.tax.gov.ua/cashregs/check.

Цей сервіс дозволяє здійснити пошук чека РРО/ПРРО, перевірити його справжність та сприяє припиненню незаконної діяльності окремих торгівців. 

Нагадуємо, що суб'єкти господарювання зобов'язані дотримуватися законодавчих вимог, зокрема, щодо видачі розрахункових документів при здійсненні розрахунків зі споживачами. Таким документом є фіскальний чек. 

Наявність чека для споживачів є певним захистом їхніх прав. Звертаємо увагу, що фіскальний чек містить інформацію про товар/послугу, дату та час здійснення операції, фіскальний номер РРО та інші реквізити. 

Крім того, фіскальний чек є гарантією здійснення суб'єктом господарювання законної торгівлі. Вимога при здійсненні покупки видачі фіскального чека – це захист прав споживача та боротьба з тіньовою економікою.