Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Що робити у разі втрати РНОКПП (ідентифікаційного коду) або паспорту?

опубліковано 10 червня 2024 о 12:28

Головне управління ДПС у Хмельницькій області надає алгоритм дій при  втраченій (зіпсованій) довідці з РНОКПП (ідентифікаційним кодом), у тому числі якщо паспорт громадянина України також втрачено.

Насамперед необхідно:

1. Отримати у територіальному органі Державної міграційної служби України в установленому порядку новий паспорт громадянина України, замість втраченого або викраденого.

2. Подати заяву про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків за формою № 5ДР (далі – Заява за ф. № 5ДР) (додаток 12 до Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 № 822) до контролюючого органу:

– за своєю податковою адресою;

– за новим місцем проживання або до будь-якого контролюючого органу у разі зміни місця проживання.

Для заповнення заяви за ф. № 5ДР використовуються дані паспорта та інших документів, які підтверджують зміни таких даних.

Пред’явити контролюючим органам витяг з реєстру територіальної громади про задеклароване (зареєстроване) місце проживання (перебування) особи.

3. Документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, надається протягом трьох робочих днів з дня звернення фізичної особи.

Для отримання картки платника податків, що засвідчує присвоєння реєстраційного номеру облікової картки платника податків необхідно пред’явити паспорт контролюючому органу за своєю податковою адресою (місцем проживання) або до будь-якого контролюючого органу.

 

Детальна інформація міститься у Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі