Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Представники податкової служби провели робочу зустріч з рестораторами міста Хмельницького

опубліковано 07 червня 2024 о 14:43

Чимало актуальних питань у сфері діяльності громадського харчування обговорено з представниками ресторанного бізнесу Хмельниччини в ході робочої зустрічі з фахівцями Головного управління ДПС в області - начальником управління оподаткування фізичних осіб Оксаною Дмитрієвою та заступником начальника управління податкового аудиту - начальником відділу фактичних перевірок Володимиром Ковальським. На зустрічі також присутні представники Громадської ради при ГУ ДПС у Хмельницькій області.

Одним із пріоритетних питань обговорення стала підтримка легального бізнесу, зокрема малого, в сьогоднішніх непростих умовах. 

Зокрема, Оксана Дмитрієва закликала присутніх не нехтувати укладанням трудових угод з працівниками та вчасно сплачувати податкові зобов’язання й збори, а також пам’ятати, що за порушення трудового законодавства передбачено чималі штрафні санкції. Саме тому, роботодавці зобов’язані неухильно дотримуватись чинного законодавства з питань праці. 

Володимир Ковальський під час діалогу нагадав про встановлений законодавством обов’язок проведення розрахунків з покупцями із застосуванням РРО/ПРРО та видачу фіскальних чеків, в тому числі у сфері громадського харчування. При цьому наголосив на недопущенні фактів видачі покупцям чекодруків, які лише імітують фіскальний чек та зауважив, що саме фіскальний чек є запорукою захисту прав споживачів та сплати податків до бюджету.  

Податківець зазначив, що за результатами моніторингу та аналізу господарської діяльності суб’єктів господарювання у сфері громадського харчування, зокрема виторгів які проведені через РРО або програмні РРО, у деяких випадках може свідчити про можливі факти проведення розрахунків зі споживачами (фізичними особами) без видачі відповідних розрахункових документів. 

«Загалом учасники комунікаційного заходу активно обговорювали норми податкового законодавства, задавали запитання і отримували конкретні відповіді. Такий формат спілкування підтверджує необхідність постійного проведення подібних зустрічей, адже доведення норм податкового законодавства – це сумлінна і своєчасна сплата податків без порушень та штрафних санкцій», – зазначив Володимир Ковальський.

По завершенню робочої зустрічі її учасники висловили подяку організаторам за важливу інформацію, яку вони отримали.