Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про інформаційну кампанію Декларування доходів громадян йшлося в ефірі Українського радіо «Поділля»

опубліковано 07 березня 2024 о 15:30

Про особливості декларування доходів громадян та податкові новації для підприємців йшлося у прямому ефірі провідного регіонального каналу Українське радіо «Поділля». Спікер – начальник управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Хмельницькій області Оксана Дмитрієва. 

Посадовець ознайомила слухачів з основними положеннями кампанії декларування доходів громадян, отриманих минулого року, акцентувавши увагу на строках подання декларації та сплаті податку та нагадала, що з 1 січня 2024 року стартувала кампанія декларування доходів громадянами. Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік за новою формою зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2024 року громадяни, які отримали доходи, з яких торік не сплачено податок на доходи фізичних осіб. Вся актуальна інформація за посиланням: https://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2024.  

Також Оксана Дмитрієва наголосила, що для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити Декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку. 

Проінформовано також про можливості запровадженого ДПС України сервісу – мобільного застосунку «Моя податкова», що є зручним інструментом для отримання громадянами електронних сервісів податкової служби, зокрема відомостей про доходи, майнові податки, податковий борг тощо. 

Консультаційну допомогу з питань заповнення і подання декларацій також нададуть у Центрах обслуговування платників. Із графіком роботи ЦОП можна ознайомитися на субсайті Головного управління ДПС у Хмельницькій області в банері «Центри обслуговування платників».