Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про Деклараційну кампанію 2024 та податкові новації розповіли студентам Хмельницького університету економіки і підприємництва

опубліковано 12 лютого 2024 о 16:28

Сьогодні начальник управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Хмельницькій області Оксана Дмитрієва провела робочу зустріч зі студентами Хмельницького університету економіки і підприємництва на тему «Деклараційна кампанія 2024».

У ході зустрічі, податківець розповіла, що 1 січня 2024 року розпочалась кампанія щорічного декларування громадянами доходів, отриманих у минулому році. Згідно вимог Податкового кодексу України обов’язок подати податкову декларацію про майновий стан і доходи виникає у фізичних осіб, які протягом звітного року отримували доходи не від податкових агентів, тобто, від інших фізичних осіб, не зареєстрованих як самозайняті особи.

Крім того, розповіла студентам про сучасні нововведення та електронні сервіси ДПС, зокрема Електронний кабінет платника та застосунок «Моя податкова», за допомогою яких платники податків мають можливість подавати звітність, отримати інформацію про стан розрахунків з бюджетом, довідку про суми отриманих доходів та сплачених податків, переглянути повідомлення-рішення на сплату майнових податків, подати декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки за навчання тощо. 

Однією з тем, якою студенти цікавилися у ході зустрічі, була можливість отримання податкової знижки за навчання для тих студентів, хто навчається на платній формі навчання. Для її отримання студентам, які працюють чи їх батькам, в залежності, хто оплатив за навчання, необхідно подати декларацію про майновий стан і доходи, і зробити це можна протягом року.       

Студентам було цікаво дізнатись як зареєструвати власну справу, яку систему оподаткування обрати в майбутньому, які податки сплачують підприємці, яку звітність подавати до податкової, а також дії у разі зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків корегування в Єдиному реєстрі податкових накладних.  

Оксана Дмитрієва побажала студентам успішного навчання та досягнення поставлених цілей.