Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Резонанс: фактична перевірка «засвітила» численні порушення суб’єктом господарювання податкового та трудового законодавства

опубліковано 18 грудня 2023 о 11:13

Працівниками управління податкового аудиту ГУ ДПС у Хмельницькій області в ході проведення фактичної перевірки суб’єкта господарювання - платника єдиного податку встановлено торгівлю підакцизними товарами, які немарковані марками акцизного податку встановленого зразка, а також без отримання ліцензії на право роздрібної торгівлі підакцизними товарами. 

При цьому реалізація товарів здійснювалась без застосування РРО/ПРРО, саму торгівлю здійснювала особа без оформлення трудових відносин. 

Як результат, ініційовано питання про анулювання реєстрації платника єдиного податку, складено два протоколи про вчинення адміністративного правопорушення, підакцизну продукцію вилучено з протиправного обігу.  Матеріали перевірки спрямовано до управління Державної служби з питань праці   для розгляду та застосування штрафних санкцій, відповідно до суб’єкта господарювання будуть застосовані штрафні санкції у розмірі понад 90 тисяч гривень. 

Головне управління ДПС у Хмельницькій області вкотре нагадує та закликає суб’єктів господарювання, дотримуватись Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг», Кодексу законів про працю України, а також інших норм податкового законодавства України.  

Порушення законів завдає фінансової шкоди не лише платнику, а й економіці в цілому, а також соціальному захисту працівників, - наголошують податківці.