Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Влада громада: у Старокостянтинові на засіданні робочої групи обговорили питання легалізації найманої праці

опубліковано 14 грудня 2023 о 12:06

На засіданні робочої групи по відпрацюванню платників, які мінімізують виплати доходів громадянам, у тому числі при виплаті заробітної плати, та використовують неоформлену найману працю, за участі начальника Старокостянтинівської державної податкової інспекції Сергія Дем'янюка, начальника відділу взаємодії з роботодавцями Старокостянтинівського управління Хмельницької філії Хмельницького обласного центру зайнятості Лариси Ковалінської та начальника відділу з питань праці та соціально-трудових відносин управління соціального захисту населення виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради Володимира Бузинарчука проведено зустріч з керівниками, бухгалтерами підприємств і організацій та фізичними особами - підприємцями, які нараховують заробітну плату на рівні та нижче законодавчо встановленого розміру мінімальної заробітної плати.

У ході бесіди з'ясовано причини виплати заробітної плати на рівні та нижче мінімальної. Наголошено на необхідності підвищення рівня заробітної плати, сплати ПДФО до бюджету, а також збереження та створення робочих місць в умовах воєнного стану. Проінформовано платників щодо вірного заповнення "Призначення платежу" в умовах дії міжнародного стандарту ISO 20022. Наголошено на недопущення виникнення податкового боргу. Під час робочої зустрічі були обговорені й інші питання, зокрема використання електронних сервісів ДПС.

Надано також практичну допомогу щодо використання застосунку «Моя податкова» в частині подання декларації на податкову знижку, можливості отримання інформації про стан розрахунків з бюджетом, контролю за обліковими даними та сплати податків.