Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Контакти: податкову службу Хмельниччини відвідали студенти Хмельницького університету управління та права

опубліковано 28 листопада 2023 о 12:42

Студенти третього курсу економічних спеціальностей Хмельницького університету управління та права імені Л.Юзькова мали унікальну нагоду дізнатись більше про роботу податкової служби та новації податкового законодавства, відвідавши Головне управління ДПС у Хмельницькій області.

Керівник податкової служби Хмельниччини Ірина Зленко у ході діалогу  розкрила ключові принципи діяльності податкової системи,  зупинилась на адміністративних послугах, які надаються податковою службою та розповіла про інновації у податковій сфері, а також скориставшись нагодою запросила майбутніх фінансистів на роботу в ДПС.  

Також керівники провідних управлінь податкової служби Оксана Дмитрієва, Ольга Журковська, Лариса Вдовиченко та Віктор Чиж розповіли студентам про сучасні нововведення та електронні сервіси ДПС, зокрема Електронний кабінет платника та застосунок «Моя податкова», за допомогою яких платники податків мають можливість подавати звітність, отримати інформацію про стан розрахунків з бюджетом, довідку про суми отриманих доходів та сплачених податків, переглянути повідомлення-рішення на сплату майнових податків, подати декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки за навчання тощо.

Однією з тем, якою студенти цікавилися у ході зустрічі, була можливість отримання податкової знижки за навчання для тих студентів, хто навчається на платній формі навчання. Для її отримання студентам, які працюють чи їх батькам, в залежності, хто оплатив за навчання, необхідно подати декларацію про майновий стан і доходи, і зробити це можна протягом року.      

Також проінформовано студентів про недопущення росту сум податкового боргу в майбутньому. Нагадали  про відповідальність за несплату податків: штрафні санкції та пеню.

Також податківці розповіли про обов’язок підприємців, які здійснюють готівкові операції використовувати реєстратори розрахункових операцій або програмні РРО.  При цьому зазначили, що з 1 жовтня 2023 року за здійснення діяльності без РРО, застосовуватимуться штрафні санкції. Не оминули і питання оподаткування благодійної допомоги в Україні, яка надається внутрішньо переміщеним особам. 

Студентам було цікаво дізнатись як зареєструвати власну справу, яку систему оподаткування обрати в майбутньому, які податки сплачують підприємці, яку звітність подавати до податкової, а також дії у разі зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків корегування в Єдиному реєстрі податкових накладних. 

«Сьогодні перед українцями стоять надзавдання із захисту та відбудови нашої країни. Нині час викликів, який вимагає нових нестандартних рішень. І від того, які знання отримає молодь та як поєднає їх з практикою, залежить у подальшому успішність розвитку держави. Тримаємо економічний фронт!» - наголосила на завершення зустрічі Ірина Зленко. 

Головний податківець області побажала студентам успішного навчання, досягнення поставлених цілей, мирного неба і перемоги на усіх фронтах. Примітно, що представники вишу також були активними у діалозі і «засипали» податківців запитаннями.