Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Комунікація: податківці Хмельниччини продовжують роз’яснювальну роботу з актуальних питань ведення бізнесу

опубліковано 27 листопада 2023 о 10:04

Фахівці Головного управління ДПС у Хмельницькій області активізували цикл робочих зустрічей із фізичними особами-підприємцями з питань роз’яснення норм Податкового кодексу України, зокрема щодо новацій, внесених Законом України  від 30 червня 2023 року  № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей  оподаткування у період дії воєнного стану». 

У ході комунікації на ринках і торгівельних центрах  податківці роз’яснюють найбільш актуальні питання податкового законодавства, які викликають суспільний інтерес, та надають відповіді  на запитання в межах чинного законодавства. Так, лише протягом минулої суботи проведено роз’яснювальних зустрічей та співбесід з більш як однією тисячею  платників.

Найбільше за актуальними темами роз’яснення надаються щодо переходу з ІІІ групи  єдиного податку за ставкою 2 відсотки на систему оподаткування, на якій такі платники податку перебували до обрання таких особливостей, врегулювання питання визначення граничного обсягу доходу після повернення на ставку та групу єдиного податку, чи переходу на загальну систему оподаткування, застосування РРО/ПРРО, оформлення трудових відносин з найманими працівниками тощо.

Зокрема, наголошується, що при проведенні готівкових розрахунків необхідно застосовувати реєстратори розрахункових операцій або програмні РРО. Дана вимога не стосується тільки підприємців першої групи і фізичних осіб, які продають на ринку вживані речі чи власну сільськогосподарську продукцію. Також з 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені законодавством. При цьому умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі.  

Очевидно, що проведення таких зустрічей сприяє підвищенню рівня податкової культури та налагодженню партнерських відносин між податковою службою та платниками усіх категорій, - зазначають у Головному управління ДПС у Хмельницькій області.