Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Малий бізнес: на Хмельниччині до місцевих бюджетів спрямовано майже 1 мільярд гривень єдиного податку

опубліковано 12 жовтня 2023 о 09:01

За підсумками 9 місяців 2023 року суб’єкти господарської діяльності Хмельницької області, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, спрямували до місцевих бюджетів майже 1 мільярд гривень єдиного податку. Сума сплаченого єдиного податку в області на 15,7 відсотка або на 132 мільйони гривень перевищує аналогічні надходження минулого року.   

Ріст показників сплати єдиного податку переконує, що підприємці-єдинники залишаються надійними партнерами місцевого самоврядування у питанні забезпечення фінансової самостійності громад, - констатують у Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області.  

Як свідчить статистика, найбільшу суму єдиного податку до бюджетів громад спрямували спрощенці-фізичні особи – 600 мільйонів гривень єдиного податку. У загальній сумі сплаченого єдиного податку понад 130 мільйонів гривень – внесок юридичних осіб. Сільськогосподарські товаровиробники перерахували до місцевих бюджетів 170 мільйонів гривень єдиного податку.  

Головне управління ДПС у Хмельницькій області нагадує, що на сьогоднішній день  важливо налаштувати РРО/ПРРО, оскільки з 1 жовтня за невиконання вимоги щодо фіскалізації розрахункових операцій передбачено застосування штрафних санкцій.  Консультаційну та практичну допомогу щодо роботи з ПРРО ДПС надають у всіх податкових інспекціях області. 

До відома: Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».