Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робочі зустрічі: податківці продовжують інформувати платників про зміни у податковому законодавстві

опубліковано 18 вересня 2023 о 10:19

В Деражнянській міській територіальній громаді відбувся семінар для платників з актуальних питань податкового законодавства за участі начальника управління оподаткування фізичних осіб  ГУ ДПС у Хмельницькій області Оксани Дмитрієвої, заступника начальника - начальника відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту  Володимира Ковальського та начальника Деражнянської ДПІ Олександра Ломая.

У ході семінару йшлося про новації, запроваджені Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». Учасники семінару отримали роз’яснення щодо застосування законодавчих норм, які регулюють відносини у сфері проведення розрахункових операцій, алгоритму застосування програмного забезпечення від ДПС для ПРРО, діяльності комунікаційної податкової платформи та отримання роз’яснень за телефонами «гарячих ліній», сплати майнових податків, легалізації трудових відносин, упередження виникнення податкового боргу та інших питань. 

Податківці звернули увагу, що ДПС пропонує до застосування безкоштовне ПРРО, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача. Безоплатне програмне забезпечення ДПС можна безкоштовно скачати на будь-який гаджет з сервера ДПС, що не потребує фінансових витрат та спеціальних навичок користувача та завантажити програмне забезпечення можливо на офіційному вебпорталі ДПС за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/. 

На запитання платників податківці надали обґрунтовані відповіді та розʼяснення.