Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робочі зустрічі: застосування РРО/ПРРО та сплата податків в умовах воєнного стану – головна тема комунікації податківців на Дунаєвеччині

опубліковано 13 вересня 2023 о 09:45

Виїзна робоча зустріч керівника податкової служби Хмельниччини Ірини Зленко та очільників провідних підрозділів Головного управління ДПС в області з головами територіальних громад та представників малого бізнесу Дунаєвеччини насамперед стосувалася інформування платників та громадськості щодо норм Закону України № 3219 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», важливості та особливостей застосування РРО/ПРРО.

«Аргументи щодо обов’язкового застосування реєстраторів розрахункових операцій усіма платниками, окрім спрощенців І групи, – у площині наповнення бюджету в умовах воєнного часу. Адже це реальне підвищення рівня платіжної дисципліни і відповідальності перед країною, захист прав споживачів і загалом елемент європейської податкової культури, де податки мають платити усі», - зазначила у коментарі між запитаннями та відповідями учасникам робочої зустрічі Ірина Зленко.   

Загалом найбільше роз’яснень у ході діалогу надав заступник начальника управління податкового аудиту - начальник відділу фактичних перевірок Володмир Ковальський наголосив на тому, що зареєструвати РРО чи ПРРО – просто, швидко і зручно. Посадовець наголосив, що алгоритм застосування безоплатного прогнамного РРО від ДПС розміщено у відкритому доступі на відповідних цифрових платформах. Індивідуальні консультації щодо застосування програмного РРО ДПС можна отримати у кожній податковій інспекції краю. Окрім того, безкоштовне програмне забезпечення, яке надає ДПС України, є зручним та не вимагає додаткових витрат. Перелік відповідальних осіб та контактних телефонів – на субсайті Головного управління ДПС у Хмельницькій області. 

Серед іншого Володимир Ковальський зазначив, що з 01.08.2023 та з 01.10.2023 відновлена відповідальність суб’єктів господарювання за недотримання положень Закону № 265 та повідомив про розміри штрафних (фінансових) санкцій, що застосовуються за такі порушення.

Під час робочої зустрічі також розглянуто питання нарахування та сплати мінімального податкового зобов’язання, процедури погашення податкового боргу, легалізації трудової зайнятості, сплати майнових податків та наповнення місцевих бюджетів. Завдяки участі у діалозі керівників територіальних громад краю обговорено та вироблено пропозиції щодо реалізації резервів наповнення бюджету, співпраці з податковою службою для підтримки економічного фронту.  
«Активний і безпосередній діалог з платниками працює на те, щоб вони оперативно отримували інформацію, потрібну для імплементації законодавчих норм, їх належного застосування та сплати податків.  Дякую представникам соціально відповідального бізнесу за бажання рухатись вперед у правовому полі. Важливо, що бізнес мотивований питаннями самодостатності та розвитку - збереженням робочих місць, допомоги фронту, вчасною сплатою податків, завдяки яким фінансується оборона країни і видатки на соціальні потреби. Переможемо разом!», - зазначила керівник ГУ ДПС у Хмельницькій області Ірина Зленко.

Учасники зкстрічі отримали листівки ГУ ДПС у області інформаційно-роз’яснювального характеру з питань використання РРО/ПРРО.

Ще один креативний сегмент сьогоднішньої інформкампанії – актуальне інтерв’ю з керівником Головного управління ДПС у Хмельницькій області.