Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У форматі семінару проведено робочу зустріч податківців та представників бізнесу у Волочиську

опубліковано 31 серпня 2023 о 10:04

У Волочиську за участі начальника управління оподаткування фізичних осіб Оксани Дмитрієвої, заступника начальника управління податкового аудиту, начальника відділу фактичних перевірок Володимира Ковальського та начальника Волочиської Державної податкової інспекції Анатолія Саланського проведено семінар для платників податків краю.

У ході семінару його учасники отримали роз’яснення щодо застосування законодавчих норм, які регулюють відносини у сфері проведення розрахункових операцій, алгоритму застосування програмного забезпечення від ДПС для ПРРО, діяльності комунікаційної податкової платформи та отримання роз’яснень за телефонами «гарячих ліній», сплати майнових податків, упередження виникнення податкового боргу та інших питань.

Крім того, представниками Головного управління надано розʼяснення щодо необхідності дотримання вимог чинного податкового законодавства у частині застосування РРО/ПРРО при проведенні розрахунків за продані товари/отримані послуги, застосування електронних платіжних засобів при проведенні розрахунків, легалізації найманої робочої сили, своєчасної сплати податків та зборів до бюджету та відміни добровільної сплати єдиного податку платниками, недопущення росту податкової заборгованості. 

Податківці наголосили на можливості використання безкоштовного програмного забезпечення від ДПС ПРРО Каса, порядку його встановлення та використання при здійсненні діяльності, а також наявності інших електронних сервісів від ДПС. Окремо розʼяснено особливості  нарахування мінімального податкового зобовʼязання. 

На запитання платників надано обґрунтовані відповіді та розʼяснення.