Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Комунікація: податківці в радіоетері розповіли подолянам про сплату майнових податків та мінімального податкового зобов’язання

опубліковано 26 липня 2023 о 17:04

Про важливість сплати до місцевого бюджету податку на нерухоме майно, земельного і транспортного податку, а також мінімального податкового зобов’язання у програмі українського радіо «Поділля Центр» розповіла широкій аудиторії слухачів начальник управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Хмельницькій області Оксана Дмитрієва.

Як наголосила податківець від сумління кожного платника залежить фінансова спроможність територіальної громади. І тут важливо сплатити майновий податок протягом 60 днів від отримання податкового повідомлення-рішення, а також знати, що при потребі податківці завжди готові надати потрібну консультацію. 

«Насамперед, громадяни отримують можливість провести звірку та уточнити у податкового інспектора інформацію про нараховані податки. Тому варто спланувати візит до Центру обслуговування платників, поспілкуватися з фахівцем податкової служби  та отримати ППР. Сплачені майнові податки зараховуються до бюджетів громад, на території яких перебуває об’єкт оподаткування. Тобто, власник майна сплатою податків підтримує фінансову самостійність громади, яка забезпечує функціонування інфраструктури та соціальні потреби її жителів», - зауважила Оксана Дмитрієва.  

Також у ході радіоінтерв’ю було звернуто увагу на той факт, що фізичні особи - платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків із бюджетом та виконати податкові зобов’язання через Електронний кабінет.

Загалом очільниця підрозділу податкової служби Хмельниччини Оксана Дмитрієва у розмові з радіожурналісткою Інною Ніколаєвою роз’яснила механізм нарахування та сплати майнових податків громадянами, необхідність інформування податкової служби при зміні адреси проживання, зацікавленість громад у стимулюванні їх жителів до наповнення місцевого бюджету та інші необхідні питання. 

Розмова вийшла цікавою і корисною.