Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робочі зустрічі: у тренді співпраці податкової служби та бізнесу Хмельниччини – активізація підтримки економічного фронту

опубліковано 19 липня 2023 о 11:27

У приміщенні Хмельницької районної державної адміністрації за сприяння її очільника Анатолія Катеренчука відбулася робоча зустріч з представниками бізнесу та головами територіальних громад Хмельницького району.

Спікером комунікаційного заходу виступила керівник Головного управління ДПС у Хмельницькій області Ірина Зленко, яка у вступному слові на зустрічі зазначила, що у надважкий для країни час бізнес-спільнота Хмельниччини демонструє високий рівень податкової культури, сплачуючи до бюджету належні суми податків та зборів.

«Податкова служба у режимі реального часу веде активний діалог з бізнесом та представниками територіальних громад краю. Такий формат співпраці знімає безліч питань. Адже реалізація активних заходів з належного інформаційно-комунікаційного забезпечення надає роз’яснення реальному бізнесу, забезпечуючи повноту й прозорість сплати податків в умовах воєнного стану. Підтримуючи економічний фронт ми допомагаємо фінансово нашим захисникам у досягненні Перемоги», - наголосила Ірина Зленко.

Загалом предметні і фахові виступи членів команди ДПС в області з роз’яснення пріоритетних завдань податкової політики щодо необхідності сплати податків в умовах війни, результативності проведення фактичних перевірок, легалізації найманої праці, реалізації алгоритму дій у випадку зупинення реєстрації податкових накладних і розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, погашенні податкового боргу, упередженні та протидії корупційним проявам додали предметності і конструктивізму цьому діалогу.

У ході зустрічі учасники могли поставити представникам податкової служби актуальні питання та отримати на них змістовні та компетентні відповіді, а також надати пропозиції з протидії нелегальному використанню найманої праці та тіньовому обігу підакцизних товарів за участю активу територіальних громад. Загалом сторони діалогу дійшли висновку, що необхідно систематично підтримувати зв’язок із владою та представниками бізнесу, щоб розуміти, яка ситуація у різних секторах економіки і вибудовувати ефективну схему співпраці. 

«Хочу звернутись до відповідального бізнесу нашого району. Сьогодні ми маємо гідно тримати економічний фронт та працювати на випередження. Адже від кожного з вас залежить продовольча безпека, наповнення бюджету, розвиток громад та економічна стабільність громад і країни. Сподіваюсь на продовження комунікації у зазначеній сфері, спільну реалізацію подальших завдань та пріоритетних напрямів роботи. Дякую підприємцям за те, що продовжуєте працювати, сплачувати податки та створювати нові робочі місця», - резюмував Анатолій Катеренчук.