Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робочі зустрічі: відкритий формат спілкування поліпшує податкове середовище і сприяє комфортному веденню бізнесу

опубліковано 22 червня 2023 о 13:02

У рамках діяльності регіональної комунікаційної платформи начальник управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Хмельницькій області Оксана Дмитрієва провела виїзну робочу зустріч з депутатами Китайгородської об’єднаної територіальної громади з питань, що виникають під час справляння податку на майно, в ході якої розглянуто низку актуальних питань та надано практичні рекомендації щодо застосування податкового законодавства.  

Спікером акцентовано увагу на необхідності забезпечення проведення інвентаризації об’єктів нерухомості та земельних ділянок в рамках виконання п.8 Плану заходів щодо реалізації результатів державного фінансового аудиту місцевих бюджетів на території Хмельницької області затвердженого Розпорядженням Хмельницької обласної військової адміністрації від 24.06.2022 №173/2022-р.

Крім того, обговорено питання щодо виникнення податкового боргу з податку на майно. «Згідно вимог Податкового кодексу України, податкові повідомлення рішення з податку на майно надсилаються платникам за місцем їх податкової адреси. У податкових органів виникають проблеми із врученням таких податкових повідомлень – рішень про сплату податків тим платникам, у яких податкова адреса за даними Державного реєстру фізичних осіб не відповідає фактичному місцю проживання. Через це місцеві бюджети зазнають втрат від несплати такими платниками відповідних податків. На сьогодні в кожній громаді є орган реєстрації місця проживання, який проводить реєстрацію, перереєстрацію, зняття з реєстрації місця проживання, а також видає довідки про склад сім’ї» - зауважила Оксана Дмитрієва.

Податківець також зазначила, що у разі зміни місця проживання громадян, їм необхідно звертатись до податкової служби за місцем реєстрації для внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податку. Крім того, детально обговорено проблемні питання, які виникають при адмініструванні плати за землю.

Сторони підкреслили важливість проведеної зустрічі та домовились про подальшу співпрацю.