Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робоча зустріч у Віньківцях: посилення співпраці сприятиме кращій реалізації резервів наповнення бюджету

опубліковано 08 червня 2023 о 16:01

Під час робочої зустрічі керівника Головного управління ДПС у Хмельницькій області Ірини Зленко з головами територіальних громад та представниками бізнесу на території обслуговування Віньковецької ДПІ йшла мова про пошук резервів наповнення місцевих бюджетів, покращення ефективності адміністрування місцевих податків і зборів, а також налагодження співпраці між податківцями та органами влади на місцях.

Керівник податкової служби Хмельниччини акцентувала увагу представників територіальних громад на необхідності активізації роботи з роботодавцями та найманими працівниками щодо виведення заробітних плат з «тіні» та дотримання законодавства про працю при оформленні працівників на роботу. Саме належне оформлення найманих працівників та сплата ними податку на доходи фізичних осіб є запорукою не тільки соціальних гарантій самих громадян, а й забезпечення дохідної частини місцевих бюджетів громад.  Також на зустрічі розглядались особливості оподаткування ПДВ під час дії воєнного стану, питання реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування до податкових накладних.

Особливу увагу було приділено резервам та додатковим надходженням податку з доходів фізичних осіб, як одного із основних джерел наповнення місцевих бюджетів громад, погашенню податкового боргу з майнових податків. Також детально обговорено проблемні питання, які виникають при адмініструванні плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Учасники діалогу висловили свої пропозиції щодо їх врегулювання. 

«Сьогодні, економічний фронт не менш важливий для нашої країни і тому держава підтримує бізнес, запроваджуючи умови, за яких він має ефективно працювати і сплачувати податки. Це кошти, які насамперед ідуть на оборону України та соціальні виплати. Соціально відповідальний бізнес розуміє наскільки важливо для наближення Перемоги над ворогом та відновлення нашої країни, щоб економіка продовжувала працювати» - зазначила Ірина Зленко. 

Учасники зустрічі наголосили на необхідності прозорого і відкритого ведення бізнесу, важливості застосування РРО/ПРРО, офіційному оформленні найманих працівників та дотриманні трудового законодавства із залученням до цих процесів потенціалу громад.