Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Хмельницькій ОВА відбувся «круглий стіл» за участі податківців та представників бізнес-асоціацій

опубліковано 06 червня 2023 о 09:25

«Круглий стіл» з обговорення важливих для розвитку бізнесу питань податкової політики відбувся у Хмельницькій обласній військовій адміністрації за участі першого заступника начальника ОВА Сергія Тюріна, представників податкової служби краю, бізнесових і громадських організацій. 

Головною темою для обговорення став Законопроект, прийнятий Верховною Радою України у першому читанні 29 травня 2023 року «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» від 31.01.2023 № 8401. Законопроектом пропонується внести зміни до Податкового кодексу України, законів України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Учасники зустрічі наголосили на необхідності прозорого і відкритого ведення бізнесу, важливості застосування РРО/ПРРО, погашення податкового боргу, офіційному оформленні найманих працівників та дотриманні трудового законодавства. Присутні окреслили шляхи та напрямки спільної роботи по виявленню та забезпеченню додаткових надходжень до бюджету, зокрема за рахунок вжиття заходів з детінізації доходів і відносин у сфері зайнятості населення.

У ході проведення заходу представники бізнесу та громадськості мали можливість у прямому контакті з фахівцями податкової служби отримати кваліфіковані відповіді на поставлені запитання, а ще – висловити свої думки та пропозиції. Водночас податківці висловили готовність до активної комунікації з метою відстеження та вирішення запитів й проблем бізнесу задля його розвитку та своєчасної сплати податків і зборів до бюджетів.