Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих бюджетів Хмельниччини надійшло понад 90 мільйонів гривень податку на нерухоме майно

опубліковано 09 червня 2023 о 08:17

Упродовж січня-травня цього року платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, перерахували до місцевих бюджетів Хмельниччини понад 90 млн гривень. Це на 38,5 млн грн, або ж на 74,4 відсотка більше, ніж за аналогічний період минулого року. 

Основна сума сплаченого платежу припадає на власників нерухомості – юридичних осіб. Вони спрямували на розвиток територіальних громад краю 57,8 млн грн податку на нерухоме майно. Жителі області – фізичні особи перерахували 32,5 млн грн цього платежу. 

Нагадаємо, надходження від податку на нерухоме майно у повній сумі спрямовуються до місцевих бюджетів, тож є одним з важливих бюджетоформуючих платежів громад. Ставку податку на нерухомість встановлюється органами місцевого самоврядування залежно від типу об’єктів та їх місцезнаходження у відсотках до мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного року, та не може перевищувати 1,5 відсотка за 1 квадратний метр. 

Податківці наголошують, що у разі виникнення питань, які потребують оперативного розгляду, платники податків можуть звертатись на комунікаційну податкову платформу, відправивши лист на електронну скриньку за адресою km.ikc@tax.gov.ua.