Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Комунікація: завдяки спікеру з податкової служби студенти дізналися багато цікавого й корисного про систему оподаткування

опубліковано 26 травня 2023 о 13:32

Про декларування доходів громадян, системи оподаткування та податкову знижку, інші актуальні питання діяльності податкової служби розповіла студентам Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту начальник управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Хмельницькій області Оксана Дмитрієва.
Зважаючи на діалог зі студентською аудиторією, особливу увагу спікер приділила податковій знижці, яку можна отримати за оплату навчання за результатами попереднього року. Зокрема, розповіла нюанси при оплаті за навчальні послуги та які документи необхідно подати для її отримання. 
Також під час зустрічі Оксана Дмитрієва проінформувала студентів про відмінності між загальною та спрощеною системами оподаткування, основні види податків, які є основою наповнення державного та місцевих бюджетів, а також важливості та обов’язку застосування суб’єктами господарювання РРО та платіжних терміналів. Роз’яснено терміни і порядок сплати майнових податків, а також про те, хто є платниками на рухоме чи нерухоме майно.

«Варто наголосити на важливості добровільної сплати податків до бюджету платниками, оскільки сплачені податки в подальшому спрямовуються на фінансування армії, покращення інфраструктури та соціального захисту населення. Разом із соціально відповідальним бізнесом, який сумлінно сплачує податку, тримаємо економічний фронт і наближаємо Перемогу», - наголосила керівник управління оподаткування фізичних осіб податкової служби Хмельниччини Оксана Дмитрієва.

Наприкінці заходу студенти задавали запитання щодо оподаткування спадщини, процедури сплати майнових податків та щодо відповідальності за здійснення діяльності без державної реєстрації, та отримали кваліфіковані відповіді. 
Загалом діалог зі студентами на податкову тему засвідчить їх прагнення підвищувати податкову культуру і бути обізнаними з актуальними питаннями сплати податків.