Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До інформаційної кампанії декларування доходів податківці підключили Українське радіо «Поділля»

опубліковано 31 січня 2023 о 13:10

Про особливості декларування доходів громадян, податкові новації для підприємців та одноразове (спеціальне) добровільне декларування говорили в ефірі Українського радіо «Поділля». Про це у прямому ефірі провідного регіонального каналу розповіла платникам начальник управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Хмельницькій області Оксана Дмитрієва.

Зокрема, посадовець ознайомила слухачів з основними положеннями кампанії декларування доходів громадян, отриманих минулого року, акцентувавши увагу на оновленій формі декларації про майовий стан і доходи. Податківець звернула увагу, що форма декларації доповнена двома додатками. Вся актуальна інформація за посиланням: https://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2023/. 

Крім того, Оксана Дмитрієва громадянам нагадала про можливість легалізації активів, придбаних за доходи, з яких не були сплачені податки, в рамках податкової амністії, яка триватиме до 1 березня 2023 року. Детальніше за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya. Надала роз’яснення податкового законодавства на предмет реєстрації найманих працівників, підвищення в умовах воєнного стану рівня заробітної плати та повноти сплати ПДФО до бюджету. Обговорили й інші новації в оподаткуванні фізичних осіб – підприємців. 

Також керівник профільного управління податкової служби Хмельниччини наголосила, що для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити Декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку.