Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Подоляни з початку року сплатили майже 9 мільярдів гривень єдиного внеску

опубліковано 30 листопада 2022 о 10:36

Головне управління ДПС у Хмельницькій області повідомляє, що у січні-жовтні 2022 року платники краю сплатили 8,8 мільярда гривень єдиного соціального внеску, що на 2,9 млрд. грн. більше (48,4%), ніж за аналогічний період 2021 року.

Лише у жовтні до бюджету надійшов 1 мільярд гривень єдиного соціального внеску, що на 384 млн. грн більше (58%) ніж в аналогічному періоді минулого року. 

Податківці наголошують, що у разі прийняття підприємцем рішення про несплату єдиного внеску, страховий стаж для призначення пенсії йому нараховуватися не буде. В зв’язку з чим, платникам краще сплачувати єдиний внесок та погашати заборгованість, щоб забезпечити собі страховий стаж для майбутньої виплати пенсій та забезпечення соціальних гарантій, зокрема виплати пенсій під час воєнного стану.

У відомстві нагадують, що дотримання податкового законодавства при виплаті заробітної плати та інших доходів громадянам контролюється органами ДПС з метою виконання покладених завдань із забезпечення реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску для забезпечення своєчасного здійснення пенсійних виплат і соціальної допомоги.