Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо подання декларації через Електронний кабінет

опубліковано 25 листопада 2022 о 14:58

ГУ ДПС у Хмельницькій області нагадує, що декларацію про майновий стан і доходи, з метою отримання податкової знижки, можна подати трьома, встановленими нормами Податкового кодексу України, способами, в тому числі і через Електронний кабінет. Відтак, особи, які мають особистий ключ кваліфікованого електронного підпису можуть скористатись сервісом «Податкова декларація про майновий стан і доходи».

Для початку використання сервісу необхідно здійснити запит на отримання відомостей з Державного реєстру. Цей запит знаходиться у розділі «Заяви. Запити для отримання інформації» а його  форма F 1301802. Після отримання відповіді від ДПС, слід використати режим «Податкова декларація про майновий стан і доходи». По завершенню заповнення декларації необхідно перевірити алгоритм заповнення шляхом застосування режиму «перевірити».

Наступним кроком має бути збереження декларації (режим «зберегти») та іі підпис (режим «підписати»). І на завершення декларація надсилається до контролюючого органу. Звертаємо увагу, що даний сервіс надає можливість направити податкову декларацію до контролюючого органу з копіями первинних документів, в тому числі і для використання права на податкову знижку. Для цього платнику податків слід використати режим «Документ довільної форми». Слід зазначити, що завантаження документів у довільній формі (копій первинних документів) здійснюється єдиним файлом типу РDF або РNG або JPG.