Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одноразове добровільне декларування – ключова тема «круглого столу» на бізнес-зустрічі у Хмельницькому

опубліковано 23 листопада 2022 о 14:00

За ініціативи керівника Головного управління ДПС у Хмельницькій області Ірини Зленко та президента Хмельницької торгово-промислової палати Наталії Бєлякової у рамках дії Комунікаційної податкової платформи відбулося обговорення актуальних питань оподаткування, зокрема, одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Під час конструктивного спілкування за «круглм столом» начальник управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Хмельницькій області Оксана Дмитрієва детально розповіла його учасникам про кампанію одноразового добровільного декларування доходів. Наголосила, що термін проведення кампанії продовжено до 01 березня 2023 року. Зауважила, хто має право задекларувати доходи відповідно податкової амністії; механізм декларування; які ставки податків будуть застосовуватися до потенційних декларантів; переваги декларантів у майбутньому; яким чином декларуючи свої доходи ми інвестуємо в майбутнє України та наближаємо перемогу у війні над ворогом.

«Одноразове (спеціальне) добровільне декларування стосується осіб, що отримали суттєві доходи, та з яких не було сплачені податки, однак особа хоче їх легалізувати, щоб в майбутньому не мати запитань від органів Податкової служби. В умовах воєнного стану сумлінна сплата податків допоможе нашій державі реалізувати соціальні гарантії та підтримувати належну обороноздатність країни. Адже об’єднавшись, ми разом зможемо наблизити нашу Перемогу над підступним ворогом та забезпечити сталу та продуктивну роботу економіки нашої держави», - зазначила Оксана Дмирієва.

На  заході були присутні представниці різних сфер діяльності, професій та бізнесів.

Модератором зустрічі стала Оксана Мельник, доктор економічних наук, доцент кафедри економічної теорії Київського національного економічного університету ім. В. Гетьмана, експертка з питань податкової політики ГО «Поруч», яка розповіла присутнім про системи та особливості оподаткування доходів та ставки оподаткування в 41 країні Європи та Америки, об’єднавши їх за популярною темою – «Тримаємо економічний фронт – фінансовий добробут під час та після війни: міфи та реальність!»