Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Легалізація «тіньової» зайнятості населення: ярмолинецькі податківці взяли участь в обстеженні торгових місць на ринках

опубліковано 08 вересня 2022 о 11:57

За участі начальника Ярмолинецької ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Світлатни Павлюковської відбувся обхід робочої групи зі сприяння легалізації «тіньової» зайнятості населення та «тіньової» заробітної плати Ярмолинецької селищної територіальної громади.

До робочої групи увійшли представники управління поліції, центру зайнятості, податкової служби та головні спеціалісти Ярмолинецької селищної територіальної громади, які проводили обстеження торгових місць на території місцевих ринків та надавали інформаційні роз’яснення платникам податків.

Насамперед керівник Державної податкової інспекції нагадала про продовження кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2021 році, та кампанії одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб. Платників повідомлено про набрання чинності Законом України від 15.08.2022 №2516-IX, згідно з яким реалізувати можливості одноразового (спеціального) добровільного декларування можна до 01 березня 2023 року. Детальну інформацію щодо податкової амністії можна отримати за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya.

Також посадовець зосередила увагу присутніх на таких питаннях, як легалізація найманої праці, застосування РРО/ПРРО, погашення податкового боргу та подання звітності в електронному вигляді.

Насамкінець Світлана Павлюковська зазначила, що у разі виникнення в платників податків або громадськості питань стосовно застосовування податкового та іншого законодавства, контроль за виконанням якого покладено на органи ДПС, у них є можливість звернутись на електронну скриньку комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою km.ikc@tax.gov.ua.