Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Декларування_2022: на Хмельниччині про отримані доходи до податкової служби прозвітували 62 офіційних мільйонера

опубліковано 26 липня 2022 о 10:43

З початку 2022 року жителі Хмельниччини подали до податкової служби області 7517 декларацій про майновий стан і доходи та задекларували 2,2 мільярда гривень доходів, отриманих у 2021 році. Незважаючи на те, що у країні воєнний стан та складна ситуація подоляни задекларували на півмільярда гривень більше аніж торік, зазначають у Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області.

Відтак, до бюджету надійде понад 38 мільйонів гривень – податку на доходи фізичних осіб та понад 19 мільйонів гривень – військового збору.

З поданих декларацій – 62 подано громадянами, в яких сума задекларованого доходу перевищила 1 мільйон гривень на загальну суму 1,3 мільярда гривень. А це, зокрема, жителі міст Хмельницького, Славути та Кам’янця-Подільського.

З початку року 1615 хмельничан скористалися правом на одержання податкової знижки за витрати, передбачені чинним податковим законодавством, із загальною сумою до повернення з бюджету – 6,5 мільйона гривень.

У кожній територіальній громаді області проводяться спільні наради із залученням працівників ГУ ДПС в області, на які запрошуються громадяни – «одноосібники». У ході проведення таких нарад було наголошено про обов’язок подання декларацій про майновий стан і доходи у разі отримання доходів від реалізації сільськогосподарської продукції.

Як результат, громадянами - одноосібниками подано 3169 декларацій про майновий стан і доходи. Задекларовано 27,1 мільйона гривень доходу та понад 4 мільйона гривень податкових зобов’язань з ПДФО та військового збору.