Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Формат_діалогу: кожна гривня сплачених податків наближає Перемогу України

опубліковано 29 червня 2022 о 15:57

Начальник Волочиської  ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Анатолій Саланський взяв участь у робочій групі Волочиської міської територіальної громади. Головною темою зустрічі стало питання збільшення рівня заробітної плати та повноти сплати податкових зобов’язань.

Анатолій Саланський звернув увагу, що одним із важливих напрямків роботи органів податкової служби є детінізація доходів населення, підвищення рівня заробітної плати та в результаті цього збільшення надходжень податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску. Так, як через тіньовий ринок зайнятості бюджети недоотримують надходження, а громадяни позбуваються соціального захисту.

Йшлося про те, що окремі роботодавці ігнорують гарантований рівень мінімальної заробітної плати, бажаючи уникнути зайвих, на їхню думку, витрат, та видають працівникам зарплату у «конвертах», чим порушують законодавство та права і соціальні гарантії робітників. З іншого боку, погодившись на одержання зарплати у «конвертах», громадяни України свідомо позбавляють себе соціального захисту.

«Легалізація заробітної плати та трудових відносин – це з одного боку – збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів та цільових фондів; з другого – соціальні гарантії для найманих працівників (право на відпустку, на оплату лікарняних, на охорону праці, соціальне страхування, у майбутньому – на пенсію). Тому працівники мають знати свої права і реалізовувати їх», - зауважив  Анатолій Саланський.

Крім того обговорювались основні зміни у податковому законодавстві, зокрема щодо Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15.03.2022 №2120-ІХ, Закону № 2142-IX, Закону № 1914-IX, Закону № 1539-IX, Закону №2260-IX, Закону №2261-IX тощо. Також йшлося про наповнення бюджету, декларування доходів громадян та про проблемні питання застосування РРО в умовах сьогодення.

На завершення Анатолій Саланський акцентував увагу на необхідності сплачувати податки. Адже офіційне працевлаштування – це захист соціальних інтересів громадян, гарантування права на соціальні виплати та пенсійне забезпечення. Крім того, не задекларована праця знижує доходи державного бюджету, а отже і можливість фінансування державних програм соціального спрямування. Тому саме зараз  кожен має можливість продемонструвати не на словах, а на ділі, свій патріотизм та почуття любові до рідного краю.