Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Актуально: у Дунаївцях податківці роз’яснюють особливості одноразового (спеціального) добровільного декларування

опубліковано 23 червня 2022 о 11:19

Начальник Дунаєвецької ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області  Наталія Баранюк провела ряд робочих зустрічей з громадянами з питань одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Зокрема посадовець проінформувала про те, що українці мають змогу подати одноразову добровільну декларацію із зазначенням активів, що їм належать, і з яких не були сплачені податки й збори до 01 вересня 2022 року.

Скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть: фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи; фізичні особи, які не є резидентами, але які були резидентами на дату отримання об’єктів декларування чи на дату отримання доходів, користуючись з яких були отримані об’єкти декларування.

Також, під час спілкування з бізнес активом проінформовано про основні зміни у податковому законодавстві, зокрема щодо Закону №2120-ІХ, Закону № 2142-IX, Закону №1914-IX, Закону №1946-ІХ тощо.

Крім того, йшлося й про обов’язковість погашення податкового боргу, виконання бюджетних призначень травня, декларування доходів громадян (одноосібників), проблемні питання застосування РРО.

«Дякуємо тим суб’єктам господарювання, які продовжують виконувати свій податковий обов’язок та сплачують податки. Тримаємо економічний фронт, розвиваємо регіональну економіку, наближаючи очікувану перемогу», - зазначила Наталія Баранюк.