Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#На_часі: податківці Городоччини роз’яснюють платникам податків норми законодавства

опубліковано 23 червня 2022 о 10:45

Начальник Городоцької ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Наталія Хорошова надає консультаційну допомогу з питань застосування РРО та ПРРО платникам податків. Зокрема, очільниця поінформувала відвідувачів про те, що починаючи з 01 січня 2022 року коло суб’єктів господарювання (фізичних осіб-підприємців), які мають застосовувати реєстратори розрахункових операцій значно розширилося: використання касових операцій стало обов’язковим для платників єдиного податку другої - четвертої груп.

Наталія Хорошова звернула увагу платників на переваги програмного касового апарату, що є хорошою альтернативою класичного реєстратора та розглянула з платниками алгоритм застосування РРО та особливості ведення товарного обліку.

 Під час зустрічі обговорили основні зміни у податковому законодавстві, зокрема відповідно до Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15.03.2022 №2120-ІХ, Закону №2142-IX, Закону №1914-IX, Закону №1946-ІХ, №2260, №2261 тощо.  

Нагадала про обов’язковість легалізації найманої праці, про забезпечення соціальних гарантій для працівників, в тому числі за рахунок виплати заробітної плати в розмірі не менше мінімального та підвищення рівня заробітної плати працівникам.

Важливими темами зустрічі стали: погашення податкового боргу, декларування доходів громадян, одноразове (спеціальне) добровільне декларування, використання електронних сервісів ДПС.