Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#На_часі: в Чемерівцях податківці інформують платників податків про основні новації податкового законодавства

опубліковано 22 червня 2022 о 10:39

Днями начальник Чемеровецької ДПІ Валентина Гнатовська, а також фахівці інспекції під час робочих зустрічей з платниками податків обговорили основні зміни у податковому законодавстві, зокрема відповідно до Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15.03.2022 №2120-ІХ, Закону №2142-IX, Закону №1914-IX, Закону №1946-ІХ, №2260, №2261 тощо.  

Також обговорюються питання повноти відображення готівкових операцій, недопущення росту цін на соціально значущі товари, забезпечення можливості проведення розрахунків з використанням електронних платіжних засобів.

Податківці нагадують про обов’язковість легалізації найманої праці, про забезпечення соціальних гарантій для працівників, в тому числі за рахунок виплати заробітної плати в розмірі не менше мінімального та підвищення рівня заробітної плати працівникам.

Важливими темами є погашення податкового боргу, декларування доходів громадян, застосування РРО, одноразове (спеціальне) добровільне декларування, використання електронних сервісів ДПС.

«Громадяни, котрі зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2021 рік та сплатити податки з отриманих доходів, є платниками військового збору, який зараз особливо важливий для зміцнення обороноздатності України. Ставка військового збору становить 1,5 відсотка від об’єкта оподаткування. Більше дізнатися про Деклараційну кампанію – 2022 платники можуть за посиланням: https://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2022/» - зазначає Валентина Гнатовська.