Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Економічний_фронт: дотримання законодавства та сумління сплата податків – запорука розвитку успішної держави

опубліковано 20 червня 2022 о 12:46

Начальник Старокостянтинівської ДПІ Марія Коломієць, а також фахівці інспекції під час робочих зустрічей з платниками податків обговорюють основні зміни у податковому законодавстві, зокрема відповідно до Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15.03.2022 №2120-ІХ, Закону №2142-IX, Закону №1914-IX, Закону №1946-ІХ, №2260, №2261 тощо.  

Податківці нагадують про обов’язковість легалізації найманої праці, про забезпечення соціальних гарантій для працівників, в тому числі за рахунок виплати заробітної плати в розмірі не менше мінімального та підвищення рівня заробітної плати працівникам.

Важливими темами є погашення податкового боргу, декларування доходів громадян, застосування РРО, одноразове (спеціальне) добровільне декларування, використання електронних сервісів ДПС.

Також обговорюються питання повноти відображення готівкових операцій, недопущення росту цін на соціально значущі товари, забезпечення можливості проведення розрахунків з використанням електронних платіжних засобів.

Податківці наголошують на обов’язковості сплати податків і зборів та погашенні існуючої заборгованості, що є важливим для конкретного платника та всього суспільства. Так, використання можливості щодо несплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування під час воєнного стану (Закон №2120-ІХ) тягне за собою не нарахування страхового стажу для призначення такій особі пенсії. Отже, платникам краще сплачувати єдиний внесок та погашати заборгованість, щоб забезпечити собі страховий стаж для майбутньої виплати пенсій, а також виплату пенсій зараз під час воєнного стану.

«Згуртованість та самовідданість українців на військовому та економічному фронтах приведе Україну до перемоги та процвітання» - переконана Марія Коломієць.