Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: в Ізяславі податківці консультують платників з питань одноразового (спеціального) добровільного декларування

опубліковано 20 червня 2022 о 12:43

Начальник Ізяславської ДПІ Олександра Семендяк, а також фахівці інспекції під час робочих зустрічей з платниками податків обговорюють основні зміни у податковому законодавстві, зокрема відповідно до Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15.03.2022 №2120-ІХ, Закону №2142-IX, Закону №1914-IX, Закону №1946-ІХ, №2260, №2261 тощо.  

Також піднімаються питання повноти відображення готівкових операцій, недопущення росту цін на соціально значущі товари, забезпечення можливості проведення розрахунків з використанням електронних платіжних засобів.

Податківці нагадують про обов’язковість легалізації найманої праці, про забезпечення соціальних гарантій для працівників, в тому числі за рахунок виплати заробітної плати в розмірі не менше мінімального та підвищення рівня заробітної плати працівникам.

Важливими темами є погашення податкового боргу, декларування доходів громадян, застосування РРО, одноразове (спеціальне) добровільне декларування, використання електронних сервісів ДПС.

Податківці рекомендують задекларувати доходи за 2021 рік вже зараз за допомогою електронного сервісу «Декларація про майновий стан і доходи» на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті (розділ «ЕК для громадян») та сплатити до бюджету відповідні платежі.

«Щоб скористатися правом на податкову амністію потрібно заповнити в Електронному кабінеті і подати одноразову добровільну (спеціальну) декларацію, сплатити передбачений спеціальний збір. Детальна інформація в банері «Одноразове добровільне декларування», - зазначає Олександра Семендяк.