Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Актуально: в Деражні податківці роз’яснюють платникам специфіку одноразового (добровільного) декларування активів

опубліковано 16 червня 2022 о 14:44

Начальник Деражнянської ДПІ Олександр Ломай, а також фахівці інспекції під час робочих зустрічей з платниками податків обговорюють основні зміни у податковому законодавстві, зокрема відповідно до Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15.03.2022 №2120-ІХ, Закону №2142-IX, Закону №1914-IX, Закону №1946-ІХ, №2260, №2261 тощо.  

Також піднімаються питання повноти відображення готівкових операцій, недопущення росту цін на соціально значущі товари, забезпечення можливості проведення розрахунків з використанням електронних платіжних засобів.

Податківці нагадують про обов’язковість легалізації найманої праці, про забезпечення соціальних гарантій для працівників, в тому числі за рахунок виплати заробітної плати в розмірі не менше мінімального та підвищення рівня заробітної плати працівникам.

Важливими темами є погашення податкового боргу, декларування доходів громадян, застосування РРО, одноразове (спеціальне) добровільне декларування, використання електронних сервісів ДПС.

«Особи, які задекларують активи, придбані за доходи без сплати податків, за умови перерахування одноразового (спеціального) збору, звільняються від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності. Податкова служба радить скористатися правом одноразового (добровільного) декларування та розпочати історію сумлінного платника податків» - зазначає Олександр Ломай.