Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Актуальний_формат: податківці Ярмолинеччині фахово роз’яснюють платникам про сплату податків в умовах воєнного стану

опубліковано 26 травня 2022 о 18:02

Цього тижня начальник Ярмолинецької ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Світлана Павлюковська провела низку зустрічей із платниками стосовно роз’яснення особливостей сплати податків податків. Зокрема, обговореноили зміни у податковому законодавстві, що відбулися внаслідок запровадження воєнного стану на території України.

Зокрема, найбільшу зацікавленість платники податків виявляють щодо нових можливостей для платників єдиного податку 3 групи. Адже з 1 квітня 2022 року платниками єдиного податку 3-ї групи можуть бути ФОП-и та юридичні особи, у яких обсяг щорічного доходу не перевищує 10 млрд грн. До них не застосовуються обмеження щодо кількості осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах. 

У зв’язку з цим керівниця податкової інспекції розповіа, що затверджено форму податкової декларації платника єдиного податку третьої групи за ставкою 2 % від доходу наказом Міністерства фінансів України від 26.04.2022 №124 «Про затвердження форми податкової декларації платника єдиного податку третьої групи на період дії воєнного, надзвичайного стану в Україні», який зареєстровано в Міністерстві юстиції України. Наказ набрав чинності з дня його офіційного опублікування (06.05.2022). Адже платники єдиного податку третьої групи зі ставкою 2 відсотки доходу зобов’язані подати до контролюючого органу податкову декларацію платника єдиного податку у строки, встановлені для місячного податкового (звітного) періоду. Граничний термін подання податкової декларації платника єдиного податку третьої групи з особливостями оподаткування за квітень припадає на 20 травня 2022 року.

Ще одне нагальне питання - застосування РРО в умовах сьогодення та наголосив на забезпеченні можливості споживачам здійснювати розрахунки у безготівковій формі із застосуванням електронних платіжних засобів. Також учасникам зустрічей роз’яснюється процедура  одноразового (спеціального) добровільного декларування та її переваги.

«Загалом кожного разу платники піднімають чимало актуальних питань щодо ведення бізнесу та сплати податків. Важливо, що вони отримують ґрунтовні і фахові консультації. На сьогодні головний акцент робимо на тому, аби спільно тримати економічний фронт. Це запорука досягнення результату і досягнення миру», - зазначила Світлана Павлюковська.