Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: у Нетішині проводиться активна роз’яснювальна робота з бізнесом щодо сплати податків

опубліковано 26 травня 2022 о 17:59

Днями начальник Нетішинської ДПІ Гололовного управління ДПС у Хмельницькій області Наталія Волк провела зустріч з суб’єктами господарської діяльності, де обговорили актуальні питання оподаткування.

Зокрема, ознайомила присутніх з кампанією одноразового декларування, впродовж якої громадяни, що придбали активи за кошти, податки з яких не були сплачені, мають право їх легалізувати. Посадовець детально розповіла хто з громадян може скористатися правом на податкову амністію, які об’єкти підлягають декларуванню та за якими ставками. Також надала рекомендації щодо заповнення одноразової декларації через Електронний кабінет.

Крім того, податківець поінформувала про кампанію декларування минулорічних доходів. Розповіла, які громадяни зобов’язані подати декларацію про майновий стан і доходи, які доходи підлягають декларуванню. Зазначила, що для тих громадян, які не мають можливості подати декларацію вчасно, у період воєнного стану термін подання таких декларацій подовжено на шість місяців після припинення або скасування воєнного стану.

Також, Наталія Волк розповіла про обов’язкове застосування касових апаратів підприємцями, які здійснюють роздрібний продаж товарів за готівку. При цьому зауважила, що платники мають право користуватися як традиційними так і програмними РРО, розповіла як зареєструвати РРО та ПРРО та переваги користування останнім.  

Крім того,  проінформовано присутніх про основні зміни у податковому законодавстві, зокрема щодо законів України від 15 березня 2022 року № 2120-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану», від 24 березня 2022 року № 2142-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану», від 30 листопада 2021 року № 1914-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень», від 15 березня 2022 року № 2136-IX «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану»тощо.