Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Тримаємо_фронт: платники єдиного податку спрямували до місцевих бюджетів понад 400 мільйонів гривень

опубліковано 26 травня 2022 о 17:57

З початку 2022 року підприємці Хмельницької області, які працюють на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевого бюджету 429,2   мільйона гривень єдиного податку, а це більше на 70,3 мільйона гривень або 19,6 відсотка за аналогічний період минулого року. У квітні п.р надійшло 94,4 мільйона гривень.

Найбільша бюджетна частка надходжень належить фізичним особам – підприємцям, які відрахували до місцевих скарбниць 300 мільйонів гривень єдиного податку. Водночас від сільськогосподарських товаровиробників четвертої групи надійшло понад 80 мільйонів гривень, юридичні особи – спрощенці спрямували у розпорядження територіальних громад краю 48 мільйонів гривень податкових надходжень.

Нагадаємо, що представникам підприємництва податкова служба пропонує  зручний та сучасний дистанційний формат спілкування та звітування через Електронний кабінет.

Щодо фізичних осіб, які раніше здійснювали підприємницьку діяльність без сплати податків, то саме зараз можна скористатися правом на податкову амністію, - зазначають податківці. З 1 вересня 2021 року кожен, хто отримував доходи, які були приховані від оподаткування, має право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Головне управління ДПС у Хмельницькій області вкотре дякує сумлінним платникам за розуміння важливості виконання своїх обов’язків в умовах сьогодення та за вчасну сплату своїх податкових зобов’язань. Сплата податків та підтримка бізнесу – це той вклад, який ми з вами можемо і повинні зробити задля підтримки фінансової стабільності нашої країни в умовах війни, підтримки Збройних сил України, а відтак – наближення перемоги над ворогом.

 

Слава Україні! Героям Слава!