Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Тримаємо_економічний фронт: у Славуті відбулося засідання виконавчого комітету з питань підтримки бізнесу та сплат податків

опубліковано 25 травня 2022 о 15:45

Відбулося засідання виконавчого комітету Славутської міської ради, на якому було розглянуто планові актуальні питання та прийнято відповідні рішення.

Міський голова Василь Сидор висловив щиру подяку керівникам підприємств громади, славутчанам та нашим закордонним друзям за надану допомогу, турботу, підтримку, за щирі і чуйні серця та за внесок кожного у наближення перемоги.

Начальник Славутської ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Володимир Яремчук поінформував присутніх про ситуацію, яка через прийняття відповідних законів та надання преференцій вплинула на суттєве зменшення дохідної частини бюджету.

Як зазначив керівник ДПІ, наразі прийнято ряд законів, що мають на меті спростити ведення бізнесу, сприяти системній сплаті податків, зменшити податкове навантаження та покликані стимулювати ефективну роботу економіки у воєнний час.

Податківець звернув увагу на важливості сплати податків в умовах воєнного стану підприємствами, які працюють та спроможні їх сплачувати, наголосивши на тому, що сьогодні як ніколи важливо підтримувати громаду, заклади медицини, збройні сили України. «Всі розуміють, що економічний фронт виконує одну з основних функцій безпеки нашої держави. Якщо в умовах війни функціонує бізнес, своєчасно сплачуються податки до бюджету – це підтримує нашу країну, підтримує наш край, підтримує несений пункт в якому ми живемо, – зазначив Володимир Яремчук та додав, що представники податкової служби готові докладати  максимум зусиль у своїй компетенції для того, щоб бізнес мав змогу стабільно працювати».

У ході зустрічі керівник ДПІ нагадав присутнім, що одним із джерел наповнення місцевих бюджетів є щорічна кампанія декларування доходів громадянами. Зазначив, що для тих громадян, які не мають можливості подати декларацію вчасно, у період воєнного стану термін подання таких декларацій подовжено на шість місяців після припинення або скасування воєнного стану. Окремо посадовець надав коментар щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування, що проводиться з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року та передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Володимир Яремчук проінформував присутніх про основні зміни у податковому законодавстві, зокрема щодо законів України від 15 березня 2022 року № 2120-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану», від 24 березня 2022 року № 2142-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану», від 30 листопада 2021 року № 1914-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень», окремо зупинився на категорії фізичних осіб – підприємців, у яких з 1 січня 2022 року виникає обов’язок застосування РРО або ПРРО, тощо.

Повідомив про Закон України від 15 березня 2022 року № 2136-IX «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану».

«Ми готові надавати консультативну підтримку оперативно, як суб’єктам господарювання так і представникам органів місцевого самоврядування, готові реагувати на звернення та забезпечувати якісний податковий сервіс», - зазначив на завершення зустрічі керівник ДПІ Володимир Яремчук.