Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Переможемо_разом: Хмельниччина має стати лідером у наповненні бюджету

опубліковано 19 квітня 2022 о 15:45

У Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області відбулася робоча зустріч представників влади і бізнесу з обговорення одного із стратегічних питань – сплати податків в умовах воєнного стану. Її учасники прийняли рішення щодо реалізації програми збільшення податкових надходжень, яка передбачає розвиток регіональної економіки за всіма напрямками, збереження та створення робочих місць, реалізацію нових проектів.

У цьому поважному зібранні взяв участь  народний депутат України Микола Тищенко. Звертаючись до присутніх, він, зокрема, наголосив, що саме у тилу маємо тримати економічний фронт: «Сьогодні сплата податків - це наше найголовніше завдання. Адже саме завдяки податковим надходженням від бізнесу держава має можливість придбати  необхідну зброю для захисту України.  І цієї зброї має бути достатньо,  щоб отримати перемогу».

На думку народного обранця, системній сплаті податків сприяє державна політика спрощення роботи бізнесу, зменшення податкового тиску, стимулювання економіки у військовий час. Президент та уряд надали таку можливість, аби працювати і підтримувати економічну боєздатність. І Хмельниччина має для цього необхідний потенціал та відповідні  резерви. А, отже, може багато зробити для підвищення рівня оподаткування. Підтвердженням цьому є те, що лише за березень до бюджетів усіх рівнів платниками краю було спрямовано понад один мільярд гривень податків та зборів.

Під час діалогу представники бізнесу висловили низку слушних пропозицій і побажань щодо систематизації та збільшення сплати податків, активної діяльності суб’єктів підприємництва. Показово, що у питаннях удосконалення законодавства задля підтримки бізнесу з ним  співпрацюватиме спеціально  створений для цього координаційний штаб       при ОВА, діяльність якого презентували на зустрічі перший заступник начальника обласної військової адміністрації Сергій Тюрін та очільник даного штабу Олександр Буханевич.

У ході робочої зустрічі народний депутат Микола Тищенко звернувся до тієї категорії платників, які незважаючи на війну та гостру потребу країни у коштах, як і раніше не бажають сплачувати податки і тим самим  виконувати свій конституційний обов’язок. «Тут мало сказати, що це недержавницька позиція, це - моральний злочин. Маємо разом вирвати цей бур’ян із корінням, здолати цю неприпустиму байдужість. Абсолютно впевнений - так і буде», - підкреслив законотворець.

У цьому зв’язку керівник податкової служби Хмельниччини Ірина Зленко підкріпила звернення до сумління платників податків такою тезою: протягом квітня за результатами проведених в області фактичних перевірок на порушників законодавства за незастосування та нефіскалізацію платіжних терміналів накладено штрафних санкцій на суму понад 400 тисяч гривень.

Відповідно податкова служба вживатиме адекватних заходів для подальшого виправлення ситуації. Примітно, що керівник Хмельницької обласної прокуратури Олексій Олійник, який також взяв участь у роботі засідання, запевнив її учасників, що прокуратура всіляко сприятиме ДПС у протидії порушенням закону.

«Загалом позицію учасників актуального діалогу можна висловити так:   працюємо разом, працюємо на засадах економічного патріотизму в одній команді.  Буде результат - буде перемога! Власне, у цьому ми переконались, відвідавши після засідання одне із бюджетоформуючих  підприємств, яке в нинішніх умовах потужно працює і ретельно сплачує податки», – резюмувала виконувач обов’язків начальника Головного управління ДПС у Хмельницькій області Ірина Зленко.