Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: у Старокостянтинівській громаді обговорили податкові новації з представниками старостинських округів

опубліковано 18 квітня 2022 о 15:58

За участі начальника Старокостянтинівської ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Марії Коломієць відбулась робоча зустріч зі старостами Старокостянтинівської міської територіальної громади, на якій обговорили важливі питання економічного та соціального життя регіону.

Посадовець акцентувала увагу на основних змінах у податковому законодавстві, зокрема щодо Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15.03.2022 №2120-ІХ, Закону № 2142-IX, Закону № 1914-IX тощо.

Також йшлося про декларування доходів громадян отриманих у 2021 році, зокрема посадовець проінформувала присутніх про терміни подання декларацій та надала зразки їх заповнення.

Крім того, Марія Коломієць інформувала учасників зустрічі щодо питання застосування РРО в умовах сьогодення та наголосила на забезпеченні можливості споживачам здійснювати розрахунки у безготівковій формі із застосуванням електронних платіжних засобів.

Було наголошено, що у територіальній громаді її активом, спільно з податківцями проводиться моніторинг ситуації в торгівельних закладах, зокрема на товари першої необхідності.