Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Нові_реалії: у Хмельницькому відбувся семінар для роботодавців щодо нових правил трудових відносин в умовах воєнного стану

опубліковано 11 квітня 2022 о 14:15

За сприяння Хмельницького обласного центру зайнятості відбувся семінар «Нові правила трудових відносин в умовах воєнного стану» для роботодавців,  які використовують найману працю.  Роз'яснював нове у законодавстві про працю експерт при Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Анатолій Владичанський.

До участі у заході долучилися провідні фахівці Головного управління ДПС у Хмельницькій області.

Директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня поінформував учасників семінару про ситуацію на ринку праці Хмельниччини,  послуги, які надає служба зайнятості роботодавцям та закликав до співпраці.

На зустрічі обговорювали питання щодо реалізації Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022  № 2136-ІХ, зокрема: особливості укладення трудового договору в умовах воєнного стану, переведення та зміни істотних умов праці, розірвання трудового договору з ініціативи працівника / роботодавця, встановлення та обліку часу роботи та часу відпочинку, організації кадрового діловодства та архівного зберігання кадрових документів у роботодавця, оплата праці.

«Захід пройшов у формі активного обговорення тих проблемних питань у сфері трудового законодавства, з якими стикаються роботодавці в умовах воєнного часу. Ми дякуємо ініціаторам заходу на роз’яснення та консультації, завдяки яким зможемо працювати краще та ефективніше. Задля фронту, задля перемоги», - зазначила голова регіональної ради підприємців Наталія Бєлякова.