Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Об’єднуємо_зусилля: сумлінна сплата податків в умовах війни формує надійний економічний фронт захисту України

опубліковано 06 квітня 2022 о 14:00

За участі в.о начальника Головного управління ДПС у Хмельницькій області Ірини Зленко, голови Хмельницької ОВА Сергія Гамалія, представників місцевої влади, провідних підрозділів, бізнесу та провідних засобів масової інформації відбулося засідання «круглого столу» з обговорення актуальних питань застосування податкових новацій та сплати податків в умовах воєнного стану.

Звертаючись до присутніх, Ірина Зленко висловила слова подяки представникам бізнесу Хмельниччини за те, що підприємці продовжують плідно працювати в цих надзвичайно складних умовах несправедливої війни, розв’язаної росією, чесно сплачують податки та виплачують заробітну плату працівникам. «Економічний фронт є життєво необхідним поряд із воєнним фронтом, адже наш спільний обов’язок, як відповідальних громадян своєї країни, забезпечити повноцінне функціонування країни в умовах воєнного стану. Саме тому, держава сьогодні оперативно запроваджує зміни до законодавства, до державних програм, посилює свою підтримку бізнес. Сумлінна сплата податків забезпечує фінансову безпеку держави, у цьому переконують результати роботи соціально відповідального бізнесу. Кожна гривня, яка надходить у Державну казну – це запорука фінансової стабільності держави» - зазначила головний податківець області.

На думку голови обласної військової адміністрації Сергія Гамалія, одним із важливих питань в умовах російської агресії є переміщення підприємств з територій, що наближені або знаходяться у зоні бойових дій, в безпечні регіони України, у тому числі і на Хмельниччину. Обласною військовою адміністрацією опрацьовано майже 200 заявок на переміщення бізнесу. Ведеться постійна комунікація з відповідними підприємствами, пропонуються вільні приміщення, надається всебічна допомога з вирішення проблемних питань.

«Шановні учасники «круглого столу», я переконаний, що усі присутні у цій залі є патріотами нашої держави та відповідальними платниками податків, і в цей непростий для країни час кожен із нас докладає максимум зусиль для підтримки виробництва, функціонування бізнесу та наповнення державної скарбниці. Переконаний, що сьогоднішня зустріч дасть можливість уточнити механізми реалізації податкових змін, отримати відповіді на питання в конкретних ситуаціях», – зазначив керівник обласної військової адміністрації.

В продовження наради присутні обговорили ряд важливих питань, що стосуються адміністрування та сплати бюджетоформуючих податків в умовах воєнного стану, особливостей застосування єдиного податку для платників третьої групи за ставкою 2%, фактичних перевірок в умовах воєнного стану та необхідності погашення податкового боргу.

Модератором заходу виступила голова регіональної ради підприємців Наталія Бєлякова, яка успішно об’єднала в єдине конструктивне русло чимало слушних пропозицій, думок та зауважень за темою обговорення. «Учасники робочої зустрічі прийняли рішення за сприяння обласного координаційного штабу з дільності бізнесу опрацювати ряд пропозицій з удосконалення законодавства та направити їх для відповідного законотворчого розгляду. Вкотре переконалась, що ми єдині у прагненні розвивати економіку, наповнювати коштами бюджет і відстоювати мир», - резюмувала Наталія Бєлякова.