Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#На_часі: фізичним особам-підприємцям Чемеровецької ОТГ роз’яснили новації податкового законодавства

опубліковано 27 січня 2022 о 17:25

З метою підвищення податкової обізнаності серед платників податків начальник Чемеровецької ДПІ Валентина Гнатовська провела семінар щодо застосування норм чинного законодавства.

Так, Валентина Гнатовська нагадала присутнім про обов’язкове застосування касових апаратів підприємцями, що перебувають на будь-якій групі спрощеної системи оподаткування (окрім першої ), під час здійснення ними готівкових розрахунків з покупцями. Також зауважила, що підприємці замість традиційного касового апарату  можуть використовувати його аналог – програмний реєстратор, завантажити який можна на вебпорталі  ДПС України безкоштовно. Реєстрація  такого ПРРО здійснюється через Електронний кабінет платника податків.

Окрім того, посадовець звернула увагу на необхідність дотримання нового порядку ведення обліку товарів, який затверджений наказом Мінфіну від 09.09.2021 №496, певними категоріями підприємців, що є платниками єдиного податку, а саме у випадку здійснення ними продажу технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, або ж у  випадку реєстрації їх як платників ПДВ.

Також  Валентина Гнатовська нагадала підприємцям, що наразі триває кампанія  добровільного декларування активів громадян, тож за бажанням, якщо у громадян є неоподатковані активи, вони можуть їх легалізувати, подавши одноразову декларацію до податкової служби до 1 вересня ц.р. та сплативши одноразовий збір від суми задекларованих статків.

Окрім того, зауважила начальник ДПІ уже розпочалася щорічна кампанія декларування доходів громадян, отриманих за минулий рік, тож якщо є обов’язок декларування, слід поспішити, адже подати декларацію можна до 1 травня ц.р.