Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Славутської ДПІ провели зустріч з платниками податків стосовно застосування РРО/ПРРО

опубліковано 17 січня 2022 о 08:42

Фахівці Славутської ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області провели зустріч з ФОП Людмилою Кіріловою, яка надає бухгалтерські послуги платникам стосовно практичних аспектів застосування РРО/ПРРО та одноразового декларування.

Під час заустрічі було наголошено, що з 1 січня 2022 року є обов’язковим застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних  реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку для другої – четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки (незалежно від отриманого доходу за попередній рік).

Програмне забезпечення надається безкоштовно, встановити його можна на будь-який гаджет, отже витрачати кошти на класичний касовий апарат не потрібно. Державною податковою службою України розроблено спеціальний відеоурок, який допоможе швидко зареєструвати програмний РРО. Платники можуть ознайомитись, з відеоуроком на вебпорталі ДПС у банері «Програмні РРО». 

Поряд з безкоштовними ПРРО платники податків можуть використовувати будь-який представлений на ринку програмний РРО відповідно до своїх фінансових можливостей та функціональних потреб.

Було наголошено, що з метою дотримання вимог чинного законодавства України  підприємцям платникам єдиного податку необхідно своєчасно здійснити реєстрацію РРО та ПРРО у контролюючих органах.

Крім цього, нагадали про кампанію  одноразового добровільного декларування. Зокрема, хто може скористатися одноразовим добровільним декларуванням та протягом якого періоду потрібно декларувати активи, в які терміни необхідно сплачувати податок, а також які активи звільняються від декларування.

Також фахівці ДПІ розповіли про порядок подання звітності в електронній формі за допомогою сервісу ДПС «Електронний кабінет платника» та переваги сплати податків і зборів, єдиного внеску до бюджету з використанням єдиного рахунку.