Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#На_часі: на Ярмолинеччині податківці інформують платників податків з актуальних питань оподаткування

опубліковано 01 грудня 2021 о 16:58

За ініціативи начальника Ярмолинецької ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Світлани Павлюковської відбулась зустріч зі старостою Солобковецької сільської ради Андрієм Бараном, де обговорено останні податкові новації.

Актуальними були питання щодо сплати майнових податків. Посадовець розповіла присутнім про підстави для нарахування плати за землю (земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності), податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки,  і транспортного податку. Також розглянуто норми законодавства про існуючі пільги щодо сплати таких податків. Наголошено на важливості наповнення місцевого бюджету.

Також присутні обговорили особливості застосування РРО/ПРРО, електронні сервіси Державної податкової служби України, легалізація найманої праці, тощо.

«Такого роду зустрічі потрібні і актуальні, тому що у безпосередньому спілкуванні з платниками обговорюємо актуальні питання, які їх цікавлять, надаємо консультації з питань податкового законодавства. Таке спілкування допомагає у посиленні співпраці та розумінні важливих напрямків реалізації податкової політики. Це тим більш важливо, адже сьогодні територіальна громада – наш головний партнер і порадник», - розповіла Світлана Павлюковська.