Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Інформкампанія: добровільна сплата податків - запорука успішного бізнесу

опубліковано 26 листопада 2021 о 10:57

У Славутській ДПІ проведено «круглий стіл» щодо переваг дотримання платниками податків, які здійснюють діяльність на території Ганнопільської територіальної громади, вимог податкового законодавства та законодавства щодо адміністрування єдиного внеску.  

Учасниками заходу стали: голова ОТГ Маргарита Медведюк,  начальник Славутської ДПІ Володимир Яремчук, керівники підрозділів адміністрування податків з юридичних та фізичних осіб, відділу стягнення боргу  ГУ ДПС у Хмельницькій області - Любов Кобріна, Валентина Кухарець та Ігор Ковальчук, інші податківці. У зустрічі взяли участь керівник та головний бухгалтер ДП «Ганнопільський спиртзавод»  Інна Матвійчук та Оксана Федорук.

Керівник територіальної громади проінформувала присутніх про очікуване невиконання бюджетних призначень ОТГ, про сезонне скорочення робочих місць сільгоспвиробниками у четвертому кварталі поточного року, про втрати бюджету через багаторічну відсутність діяльності на ДП «Ганнопільський спиртзавод».

Стан справ на  ДП «Ганнопільський спиртзавод» - яскравий приклад того, що лише уникнення податкових ризиків та дотримання податкового законодавства та законодавства щодо сплати ЄСВ, забезпечують стабільний розвиток бізнесу та наповнення бюджету. Єдиний шлях відновлення діяльності  підприємства - це його приватизація. Проте, як повідомила керівник підприємства,  значні борги  та аварійний стан майнового комплексу відлякують потенційних покупців.

Через допущення податкового боргу станом на 01.01.2021 втратило право перебувати  на фіксованому податку  ТОВ «СГП ДНІПРО», що завдало проблем як підприємству, так і ускладнило процес адміністрування земельного податку із майнових паїв громадян, які передали їх в оренду даному господарству.

Тому податківці завжди готові надати допомогу платникам податків в упередженні порушень в нарахуванні та сплаті податків шляхом консультування платників в телефонному режимі чи при особистих зустрічах.                      

Враховуючи дію обмежувальних  протиепідемічних  заходів, необхідно максимально використовувати  дистанційну форму спілкування  та електронні сервіси податкової служби. Про останні зміни в  законодавстві можна дізнатись як з офіційних сторінок  ДПС України, так і Головного управління ДПС у Хмельницькій області. Це мережі Фейсбук, Ю-туб, Телеграм.

Володимир Яремчук також нагадав про електронний сервіс – «infoTAX», де  за допомогою месенджерів Telegram та Viber можна отримувати інформацію щодо стану розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, повідомлення про результати обробки документів, нагадування про необхідність подання звітності та сплати податків, та порадив  використовувати дистанційний формат спілкування.

У ході зустрічі обговорено питання щодо легалізації трудової зайнятості, сплати земельного податку, орендної плати за землю,  податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, погашення податкового боргу, застосування платниками єдиного податку в 2022 році РРО/ПРРО.

Ще раз під час зустрічі начальник ДПІ нагадав про податкову амністію та  унікальну можливість подати кожним свідомим громадянином декларацію про наявність активів, з яких у попередні звітні періоди не було сплачено податки. Така декларація  подається лише в електронному вигляді.