Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Інформкампанія: про уникнення податкових ризиків йшла мова на зустрічі з підприємцями у Віньковецькій ДПІ

опубліковано 25 листопада 2021 о 12:05

Відповідно до Плану інформаційно-роз’яснювальної кампанії ДПС у Віньковецькій ДПІ  проведено зустрічі  з платниками податків з популяризації добровільного дотримання вимог податкового законодавства, законодавства щодо адміністрування єдиного внеску та законодавства з інших питань, контроль за дотриманням яких покладено на ДПС.

Так, до податкової завітала приватний підприємець Ольга Кенс. З підприємцем проведено індивідуальну співбесіду роз’яснювального характеру стосовно сумлінної сплати податків.

Начальник Віньковецької ДПІ Андрій Щербанюк акцентував увагу на необхідності підвищення рівня заробітної плати для найманих осіб, забезпечення відображення  реальних обсягів доходів, а також надав інформацію стосовно Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку, затвердженого наказом Міністерства фінансів України  від 3 вересня 2021 року №496.

Також податківець наголосив, що з 1 вересня поточного року розпочато одноразове (спеціальне) добровільне декларування фізичними особами належних їм активів та сплата одноразового збору до бюджету відповідно до Закону України від 15.06.2021 № 1539 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету", розповів про особливості складання електронної  одноразової (спеціальної) добровільної декларації, про порядок її подання та про порядок сплати одноразового збору до бюджету.

Було проаналізовано проблемні питання, які виникають під час робочого процесу та шляхи їх вирішення. Надано відповіді на запитання щодо змін в податковому законодавстві, які відбулися протягом року.