Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: у Нетішині податківці популяризують податкову амністію

опубліковано 10 листопада 2021 о 16:05

Зважаючи на актуальність Закону України від 15 червня 2021 року №1539-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належним їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» начальник Нетішинської ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Наталія Волк з представниками міського центру зайнятості.

Під час зустрічі Наталія Волк повідомила присутнім, що з  1 вересня 2021 року стартувала  компанія одноразове (спеціальне) добровільне декларування, яке триватиме до 1 вересня 2022 року, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування - це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою, належних їй активів, розміщених на території України та/або за її межами, якщо такі активи фізичної особи були одержані (набуті) такою фізичною особою за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори, відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування.

Очільниця детально роз’яснила, які активи підлягають декларуванню, як визначити базу для нарахування одноразового збору для об’єктів декларування, які терміни його сплати. Більш предметно розповіла про порядок заповнення кожного розділу одноразової декларації через Електронний кабінет.

Але найбільшу увагу приділено обговоренню гарантій з боку держави за участь у добровільному декларуванні. Податківець пояснила, що тим громадянам, які задекларували активи та сплатили з них збір, держава гарантує звільнення від відповідальності за порушення податкового та валютного законодавства та конфіденційність задекларованих даних.

Також, податківець звернула увагу на дотримання роботодавцями трудового та податкового законодавства та мінімальних державних гарантій при виплаті заробітної плати та наголосила на перевагах сплати податків та єдиного внеску до бюджету з використанням єдиного рахунку.

Крім того, звернула увагу присутніх на обов’язкове застосування з 1 січня 2022 року реєстраторів розрахункових операцій, програмних РРО у разі проведення готівкових розрахунків підприємцями, які є платниками єдиного податку другої – четвертої груп.

Зустріч пройшла в атмосфері взаєморозуміння та поваги і завершилася у форматі «запитання-відповіді».